Preduzeće Wizard d.o.o.

Osnovano je 2. novembra 1992. godine u Zrenjaninu i od tada je pouzdan partner hiljadama kupaca (pravnih i fizičkih lica) iz grada i okoline.

Već više od dve decenije Wizard se trudi da svojim kupcima ponudi robu solidnog kvaliteta, a koja je, opet, cenom prilagođena finansijskim mogućnostima našeg tržišta.

PROSLAVLJAJUĆI DVADESETPETU GODIŠNJICU POSLOVANJA, WIZARD će se i ove godine potruditi da svojim kupcima ponudi najbolje moguće cene.

PROVERITE!

Pored dovoljnih količina osnovnih komponenti koje ima na lageru, Wizard Vam može nabaviti sve što poželite u roku od nekoliko dana.

Kada kupuje u Wizardu, svaki kupac zna da će komponente u njegovom računaru uvek biti vrhunske… Wizard ne ugrađuje jeftine komponente kako bi postigao konkurentniju cenu.

Wizardove konfiguracije nisu najjeftinije, ali je zato kupac zaštićen od problema koje mogu izazvati jeftine i nestabilne komponente.

Ukoliko se ipak dogodi kvar na računaru (što je veoma retko), Wizardovi serviseri sa dvadesetogodišnjim iskustvom vrlo brzo će otkloniti kvar bez slanja računara u „glavni servis“ (u Beogradu ili nekom drugom gradu).

Wizardov glavni servis je tu gde je računar i kupljen!


10 saveta kupcima računara

1. Ne nasedajte na agresivni marketing. Iza njega obično ne stoji ništa osim čiste propagande. Ono što se nudi na bilbordima ili reklamnim katalozima obično ispadne drugačije u praksi. Novac uložen u marketing bolje bi bio upotrebljen za poboljšanje proizvoda i usluga. A skupu marketinšku kampanju na kraju ćete Vi platiti, na ovaj ili onaj način.

2. Izbegavajte kupovinu u tržnim centrima. Tamo se obično nude jeftine konfiguracije u koje su ugrađene komponente drugorazrednih proizvođača. Takođe, zaboravite na tehničku podršku, a u slučaju kvara čekaćete veoma dugo na popravku svog računara. Uvek imajte na umu da računari nisu isto što i pegle, mikseri ili tosteri. Ne možete ni pretpostaviti na koje probleme možete naići tokom korišćenja računara. A onda će Vam trebati neko da Vam pomogne…

3. Dakle, vodite računa o tome kakva je tehnička podrška, da li možete svoje probleme rešiti možda i preko telefona, tj. da li u firmi gde nameravate da kupite računar postoji neko ko Vam može pomoći u slučaju problema ili nedovoljnog poznavanja rada na računaru.

4.Raspitajte se odakle je firma u kojoj nameravate da kupite računar. U naš grad su u poslednjih 15-20 godina dolazile mnoge firme iz drugih gradova, dolazile i posle par godina odlazile, ostavljajući za sobom gomilu nesrećnih kupaca koji nisu mogli ostvariti svoje pravo na garantne uslove u slučaju kvara na računaru. Možda nije najjeftinije, ali je najsigurnije računar kupiti u lokalnoj firmi, čiji je vlasnik Vaš sugrađanin.

5.Kupujte samo u radnjama koje imaju svoj sopstveni servis i dobre i iskusne servisere. Dešava se da nov računar ne radi dobro. Za Vas je svakako potpuno neprihvatljivo da se računar šalje u „centralni servis“ (koji je negde daleko odavde, u nekom drugom gradu) i da onda mesecima čekate da Vam ga vrate. I o tome morate voditi računa pre nego što se odlučite gde ćete kupiti računar.

6.Izbegavajte gotove konfiguracije. One zadovoljavaju Vaše zahteve što se tiče količine memorije, brzine procesora, snage grafičke kartice, veličine hard diska, ali Vi ne znate ko je proizvođač komponenata koje su ugrađene u konfiguraciju. Zahtevajte da komponente budu od pouzdanih proizvođača. Ako Vam kažu da su to testirane mašine, tj. da ih je testirao neko drugi, a ne radnja koja Vam prodaje kompjuter, znajte da to ne mora biti tako. Uvek je bolje da računar testira onaj s kim imate direktan odnos kupac-prodavac.

7. Tako dolazimo do sledećeg saveta: kupujte tamo gde možete sami (ili u dogovoru s prodavcem) birati svaku pojedinačnu komponentu. Tako i prodavac zna šta Vam prodaje, i Vi znate šta kupujete, a da to nije „mačka u džaku“.

8.Raspitajte se koliko dugo postoji firma u kojoj želite da kupite računar. Mnogi koji sada čitaju ove redove znaju kako su prošli kupujući u firmama koje su „plesale samo jedno leto“. U principu, što firma duže traje, to je i Vaša sigurnost veća.

9. Danas je moguće proveriti poslovanje firme u kojoj nameravate da kupite računar. Na sajtu agencije za privredne registre možete pogledati da li je račun firme trenutno blokiran (tj. da li je firma “likvidna”), da li je u skorije vreme bio u blokadi i sl. Naravno, najsigurnuje je kupiti u firmi koja nikada nije bila u blokadi. Takođe, ukoliko ste u mogućnosti, raspitajte se da li su svojom firmom zadovoljni zaposleni u njoj. Ako su zaposleni nezadovoljni, ni Vaš tretman neće biti na zadovoljavajućem nivou.

10. I, na kraju, ali ne najmanje važno: izbegavajte kupovinu na kredit. Takva kupovina je, kao što i sami verovatno znate, daleko skuplja. Bolje sačekajte malo, prištedite, pa onda kupite računar za manje para (pošto cene konstantno padaju), ili za iste pare kupite jači računar. Kupujte u firmama koje prodaju kompjutere, a ne kredite. Krediti su stvar banaka. Ako Vam je baš neophodan kredit – idite u banku. Ako Vam je potreban kompjuter – idite u prodavnicu kompjutera. Nemojte brkati babe i žabe. Dakle, klonite se radnji koje Vam pod firmom kompjutera pokušavaju uvaliti kredit.